Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
V živote je veľa pamätných kníh. Cirkevných, štátnych, celosvetových a rodinných.

Každé mesto, dedina, spolky, podniky vedú kroniku o udalostiach, ich práci. Aj v rodinách je to v menšej miere zaužívané. Ja na slávne dni v rodine používam kalendár, v ktorom mám poznačené dni narodenín, mení, úmrtia v celej našej veľkej rodine a aj známych. Keď k nám prídu priatelia, známi na návštevu a uvidia kalendár a jeho popísané stránky, usmejú sa, že moja kronika je kalendár, v ktorom sú rôzne dáta aj našich vnúčat a pravnúčat.

Na deň 7. mája pripadá dátum narodenia našej vnučky. S manželkou sme premýšľali, akým darčekom by sme ju potešili a urobili radosť. Vnučka býva v Šuranoch a rodinnom dome so záhradou, v ktorej majú už len trávu a stromy. Pred domom si vnučka urobila menšiu kvetinovú záhradku a okolie je tiež posiate trávičkou. Požiadala nás, že keď budú niekde predávať malé kríčkové ružičky, aby sme jej kúpili. Spýtali sem sa, ako to všetko stačí porobiť, keď je zamestnaná v škôlke. Synovia chodia do školy a tiež športujú. Manžel pracuje v Bratislave a voľno má len v sobotu a v nedeľu.

„Sadiť kvety, polievať, okopávať stačím, ale obkosiť moju záhradku nevládzem. Manžel ako amatér zostrojil elektrickú kosačku, ale pre mňa je veľmi ťažká.“

Po jej odchode na druhý deň sme s manželkou cestovali električkou do Bratislavy. Na reklamnom bilborde sme zbadali vyobrazenú elektrickú kosačku za 50 EURO v predajniach Elektro. Pomysleli sme siže toto by mohol byť pre ňu najlepší darček k narodeninám. Hoci v tento deň pršalo, išiel som do Elektra kosačku kúpiť. Zabalená kosačka váži 15 kg. Pomocou autobusu som kosačku dopravil domov.

Bol piatok a vtedy cestuje jej manžel na sobotu a nedeľu domov. Telefonicky som ho požiadal, aby prišiel k nám pre narodeninový darček pre jeho manželku. Keď uvidel balík s kosačkou, zasmial sa a tiež sa potešil. Po príchode domov so synmi poskladali kosačku. Pri tejto práci ich vnučka fotila a tiež aj v sobotu, keď sa synovia dohadovali, kto bude prvý kosiť.

Vnučka sa nám za milý darček poďakovala a povedala, že sa jej teraz málokedy ujde s kosačkou kosiť. Aj my sme sa potešili, že sme vybrali praktický darček, ktorý všetkých potešil.


Eduard Wenzl

0 komentárov:

Zverejnenie komentára