Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
Spomíname na roky, keď sme sa chystali do bezstarostného života dôchodcov. Aká to bude pohoda nič nerobenia. Veľmi rýchlo sme prišli na to, že ani ničnerobenie dlho nebaví. Je to prázdny život.

Zúčastňujeme sa spoločenských podujatí. Okrem stretávania sa s novými ľuďmi s radosťou ich počúvame a oni počúvajú nás. Prispievame na internet, kde máme svoj blog. Manžel sa prihlásil do súťaže „Račiansky jahodový kvet 2012/2013“. Slávnostné vyhodnotenie sa konalo 24. apríla za hojnej účasti prítomných a súťažiacich. Bolo mu udelené pochvalné uznanie za pôsobivú spomienkovú prózu o živote a práci račianskych vinohradníkoch. Aké boli vinohrady krásne ružové, keď na jar rozkvitli broskyne. Aká bola vôňa, ktorá sa šírila celou Račou, keď dozrievali jahody.

Za túto literárnu prácu mu bol udelený vecný dar, ktorý mu odovzdal starosta Rače. Za účasť v tejto súťaži mu bolo udelené pochvalné uznanie od Miestneho odboru Matice Slovenskej v Rači, ktorej touto cestou veľmi pekne ďakujeme, a knižné dary.

Prežívala som tento akt vo veľkej radosti so slzami v očiach. Blahoželáme ti za tvoje snaženie v tejto činnosti. Máme ťa radi.

Manželka a synovia, vnúčatá a pravnúčatá

Gabriela Wenzlová

0 komentárov:

Zverejnenie komentára