Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky


Ako dieťa som prázdniny trávievala v Rači, na hornom konci u mojej skvelej babky Rózky. Ešte teraz si viem vybaviť chuť fantastického bylinkového čaju, ktorý mala vždy navarený “v kastrólku”.

Príprava čaju začala už v predchádzajúcom roku, kedy sme spolu zbierali a sušili kvet lipy, voňavý agátový kvet, malinové a jahodové listy, mätu, listy z čiernych ríbezlí a aj aromatický kvet čiernej bazy.

A samotný recept?

Ako by povedala babka, „šak vezni z každého troška – daj tam lipu, mátu, hulár, baušínek aj ostané, zamíšaj a zalej s vríci vodu. A daj cukr a citrón“.

Najlepší čaj na svete!

Ešte prezradím jeden tajný recept na krásu a sviežu pokožku. Bolo zábavné sledovať babku, keď robila uhorkový šalát. Vždy si totiž uhorkovú šupku odkladala nabok. Prečo? Aby využila vnútornú časť na pleťovú masku. Na relaxovanie s maskou nemala čas, takže si len oboma dlaňami šúchala pleť čerstvo olúpanou uhorkou. Zrejme to fungovalo, pretože ani vo vysokom veku nemala veľa vrások.

Čo poviete, za pokus to stojí, nie?

Jana Hrdličková





0 komentárov:

Zverejnenie komentára